onsdag 29 februari 2012

(Nyttiga) kakor och muffins som mellanmål

Imorn sticker jag till Åre några dagar och åker skidor. Vädret har inte sett sådär strålande ut men Åre är oavsett en mysig by där jag absolut kan roa mig (om inte annat på natten säg!) och ha det gott även om utförsåkning alltid är oslagbart. Blir det för blaskigt eller isigt tänkte jag dock rasta mig på gymmet på Tott eftersom vi kommer bo ganska nära där. Så oavsett kommer jag behöva energi.

Vi blir serverade frukost och middag och käkar lunch i backen. Fattas gör alltså mellanmålen, mina livlinor! Helst vill jag skotta i mig gröt och ägg efter en dag i backen, gärna ostmackor och O'boy också innan middagen men jag kommer inte ha tillgång till nån kyl. Man kan ju förvara saker utomhus förstås men jag tänkte ta med mig grejer som inte behöver vara kylda. Igår kväll bakade jag kakor efter inspiration från Sara och så mina goda chokladmuffins i paleostil.

Mellanmålskakor
1 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
3 dl valnötter
2 ägg
2 msk smör
1 litet paket torkad frukt från Renée Voltaire
Frysta blåbär
Gojibär
Kanel
Kardemumma
Honung
Vaniljpulver

Mixa nötter och pumpakärnor grovt. Jag använde min blender som man kan hacka med också.
Rör ihop nötblandningen med grynen
Häll på ägg och smör och rör ihop
Häll över bär och frukt och kryddorna
Klicka ut i kakformar (eller muffinsformar för större kakor) och häll över lite honung

Gojibären var inte solklara tillsammans med blåbären men gav fin färg. Sara hade päron i också, det hade nog varit gott men jag hade inga päron. Var säker på att jag hade torkade aprikoser men icke. Nästa gång kommer jag nog gå mera all in på blåbären, vaniljen och kanelen och kanske köra i lite kokossocker också!

4 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Dom där måste jag prova göra! Ser gott ut! :)

Ha det så himla bra i Åre! Jag ska njuta av barmarken i Sthlm ;)

Erika sa...

Muffinsarna är enligt mig godast! Men båda är bra nyttigt fika :) Gärna lite varma!

Lisa sa...

Kan du inte lägga upp receptet på bröd med rågflingor och keso? Det som var med i länken med muffins. Det lät ju såå himla gott! För övrigt stort plus att det är mer recpet i bloggen! Tummen upp!!

Erika sa...

Åh, det finns nånstans! Om du scrollar genom recepttaggen ;) Kan publicera det igen vid tillfälle också. Grymt gott bröd!!